Politika privatnosti

NestIQ čuva privatnost svih posetilaca ove internet prezentacije (u daljem tekstu sajta) i štiti lične podatke posetilaca sajta. Molimo Vas da pažljivo pročitate Politiku privatnosti koja sledi kako biste razumeli na koji način koristimo i čuvamo informacije koje nam pružate.

Informacije koje dobijamo od Vas

U načelu, možete posetiti ovaj sajt bez otkrivanja bilo kakve informacije o sebi. Naš server registruje imena domena / IP adrese, a ne adrese elektronske pošte posetilaca sajta. Na pojedinim delovima ovog sajta tražimo lične informacije o Vama u cilju omogućavanja ostvarivanja određenih prava, kao što je pružanje izvesnih informacija koje zatražite. Ovo činimo putem upotrebe onlajn formulara i svaki put kad nam pošaljete svoje detalje elektronskom poštom. Informacije koje dobijemo od Vas mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, faksa ili adresu elektronske pošte. Od Vas nikada nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu koju ste zatražili.

Upotreba sakupljenih informacija

Informacije o IP adresama do kojih dođemo ne koristimo kako bismo Vas lično identifikovali, već da bi na osnovu tih i drugih informacija izmerili broj poseta našem sajtu, prosečno vreme provedeno na njemu, pregledane stranice, itd. Ove informacije ćemo koristiti isključivo da bismo izmerili frekveciju posećivanja našeg sajta i unapredili njegov sadržaj. U slučaju kada od Vas zatražimo druge lične informacije, kao što su Vaše ime i adresa elektronske pošte tražićemo Vaš pristanak (npr. upotrebom kontakt formulara na sajtu). Informacije koje nam Vi date ili do kojih dođemo putem ovog sajta, koristićemo isključivo za odgovaranje na Vaša pitanja i / ili za pružanje i poboljšanje naših usluga. U slučaju da se predomislite i ne želite da Vas kontaktiramo u budućnosti, molimo Vas da nas o tome obavestite.

Otkrivanje informacija

Informacije koje nam date čuvaju se na našem serveru, kojem samo mi imamo pristup. Takođe, možemo preneti informacije o upotrebi našeg sajta trećim licima ali to ne uključuje informacije na osnovu kojih Vi možete biti identifikovani. Osim ako to zakon ne nalaže, nećemo ni na koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o Vama koje nam pružite, bez Vašeg prethodnog odobrenja.

Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju svoje lične informacije.

Druge internet prezentacije

Naš sajt može sadržati linkove za druge internet prezentacije koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podležu ovoj Politici privatnosti. Ukoliko pristupite drugim sajtovima koristeći date linkove, njihovi administratori mogu tražiti informacije od Vas koje će koristiti u skladu sa svojom politikom zaštite privatnosti, koja se može razlikovati od naše.

Upotreba kolačića (cookies)

Kao i većina sajtova na internetu, i naš sajt koristi kolačiće (cookies). Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje Vaš internet pregledač čuva na Vašem računaru i koji pomažu da se identifikujete na sajtovima prilikom kasnijih poseta. Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama i može ih čitati samo server u domenu koji je izdao taj kolačić. Korišćenje kolačića je standardna praksa na internetu i većina pregledača je podešena tako da automatski prihvata sve kolačiće. Međutim, Vi uvek možete odlučiti da li želite da prestanete da ih koristite. Možete ih jednostavno ručno izbrisati ili svoj pregledač posebno podesiti za rad sa kolačićima. Za ove procedure pogledajte dokumentaciju ili sekciju Pomoć (Help) Vašeg internet pregledača.

Na našem sajtu koristimo kolačiće isključivo kako bismo Vam omogućili bolji kvalitet interakcije sa sajtom (izbor pisma), za potrebe statističke analize posećenosti i optimizaciju našeg oglašavanja na internetu preko servisa Google Analytics i Google Ads.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi ove Politike privatnosti slobodno nas kontaktirajte a mi ćemo se potruditi da Vam detaljnije objasnimo sve što Vas zanima.